ALL ON 4

All-on-4, fiksni most na 4 implantata u roku 24 sata danas je najbrže, najsigurnije i trajno rješenje za bezubost.

Ako nosite protezu na koju se nikako ne možete naviknuti, žulja vas, imate podražaj na povraćanje ili vam je rečeno da ćete uskoro morati izvaditi sve preostale zube i dobiti protezu, fiksni most na 4 implantata idealno je rješenje za vas. Nema straha od ispadanja proteze i nema podražaja na povraćanje jer se izrađuje “proteza” (most) na vijak bez umjetnog nepca. Zaboravite na neugodnosti koje donosi proteza! Već sutradan možete imati kvalitetu života o kakvoj sanjate. Naučit ćete se opet smijati bez zadrške.

U Poliklinici Pavlović primjenjujemo All on 4, implanto-protetski koncept, koji bezubim osobama ili onima koji bi uskoro mogli izgubiti sve preostale zube, omogućava nove, fiksne zube u jako kratkom vremenu.

Kada zbog iznimno teške situacije, nisu dovoljna  4 implantata u jednoj čeljusti, preporučuje se ugradnja 6 implantata, kako bi zagriz bio sigurniji i ne bi došlo do oštećenja ili nedovoljnog srastanja implantata.

Toronto bridge – Fiksni most na 4 implantata za 24 sata – prednosti za pacijente

 • Bolja kvaliteta života.
 • Bezbolan zahvat.
 • Minimalno invazivan zahvat.
 • Brz oporavak.
 • Od bezubosti do novog osmijeha u jednom danu.
 • U potpunosti zadovoljava funkciju (mastikacija – žvakanje hrane i pravilan izgovor).
 • Vrhunska estetika novog osmijeha.
 • Jednostavno održavanje oralne higijene ekvivalentno četkanju prirodnih zubi.
 • Jednostavna reparatura oštećenog mosta.
 • Vraća samopouzdanje.
 • Nema straha ni srama zbog ispadanja proteze jer pacijent ima fiksne zube.

Jedna od najvećih prednosti ove metode u odnosu na klasične implantološke zahvate jest brzina zahvata. Iako je riječ o implantološkom zahvatu, zahvaljujući imedijatnom opterećenju implantata, pacijentima se postavljaju fiksni mostovi na vijak u roku od 24 sata.

Fiksni most na 4 implantata za 24 sata - brzo i trajno rješenje za bezubost u poliklinici Pavlović, Zagreb

Besplatan pregled u Poliklinici Pavlović

Posjetite nas na besplatnom prvom pregledu kako bismo Vam potvrdili jeste li kandidat ili kandidatkinja za dentalne implantate.

Što je imedijatno opterećenje implantata?

To je postupak opterećivanja implantata odmah nakon operacije kako bi se mogao postaviti fiksni protetski rad u roku od 24 sata.

 

Kako teče postupak?

All-on-4  metoda izvodi se u 2 faze.

Prva faza

Ugradnja implantata provodi se u bezuboj čeljusti. U slučaju kada su pacijentovi zubi u takvom stanju da se ne mogu iskoristiti za protetski rad, svi preostali zubi vade se prije same ugradnje implantata. Zahvat je bezbolan jer se izvodi pod lokalnom anestezijom.

Implantati se ugrađuju po standardnoj matrici: 2 implantata ugrađuju se ravno u frontalnom dijelu čeljusti te po jedan sa svake strane pod kutom, kako bi se izbjegli spušteni sinusi te sinus lift postupak kao i nadogradnja umjetnom kosti, što inače produžava i poskupljuje terapiju.

Nakon ugradnje implantata, stavljaju se tzv. mutiunit abutmenti te se uzima otisak za nove zube.

Obavezne su dvije probe – jedna za zagriz, kada obraćamo pažnju na funkciju, te druga, tzv. proba postave zuba, kada obraćamo pažnju na estetiku.

Privremene fiksne proteze tj. mostovi postavljaju se u roku od 24 sata na implantate tako da se vidaju na nadogradnje.

Privremeni fiksni mostovi izrađuju se od akrilata.

Za njihovu izradu i fiksiranje na implantate dovoljna su 24 sata.

Druga faza

Druga faza slijedi nakon 3-6 mjeseci kada završi oseointegracija tj. dok implantati srastu čvrsto s čeljusnom kosti.

Skidaju se privremeni mostovi i uzimaju otisci za definitivne zube.

Za izradu definitivnih mostova u dentalnom laboratoriju potrebno je 10 dana jer se izrađuju od kvalitetnijeg i zahtjevnijeg materijala.

Dok se ne izrade definitivni zubi, pacijent se služim privremenim zubima koje je koristio prethodnih mjeseci.

Trajni tzv. definitivni zubi izrađuju se u drugoj fazi te se mogu izraditi iz dviju vrsta materijala:

 • kompozita (kompozitne fasete)
 • cirkonske fasete na titanskoj prečki (tzv. Malo bridge).

Budući da je riječ o sofisticiranim materijalima koji moraju u potpunosti zadovoljiti kako estetiku tako i funkciju, za izradu je potrebno nešto više vremena.

Fiksni most na 4 implantata za 24 sata - brzo i trajno rješenje za bezubost u poliklinici Pavlović, Zagreb

Oporavak

Oporavak je iznimno brz s obzirom na to da je riječ o oralno-kirurškom zahvatu. Ako se pacijent dobro osjeća i nema podljeva, već sutradan može nastaviti sa svakodnevnim životom. Prva 2 dana potrebno je hladiti ledom mjesta gdje su ugrađeni implantati kako ne bi došlo do oteklina. Podljevi su normalna pojava kod osjetljivijih pacijenata te prolaze za desetak dana.

Postoji li garancija na fiksni most na 4 implantata?

Garancija se daje posebno na:

 • zubne implantate
 • zubnu protetiku – fasete (zube).
ao4

Garancija na dentalne implantate

Poliklinika Pavlović koristi provjerene certificirane zubne implantate švicarskih marki Straumann i Neodent.  Straumann je vodeći brend u proizvodnji implantata i osteogenetskih nadomjestaka u svijetu više od 20 godina. Tvrtka je provela i dalje provodi najveći broj istraživanja na tom području.

Znate li da upravo Straumann implantati osiguravaju najveći postotak uspješnosti zahvata u odnosu na ostale implantate? Zubni implantati i alati za implantologiju izrađuju se u Švicarskoj i SAD-u, a regenerativna tkiva u Švedskoj. Straumann provodi mikroprocesorsko praćenje proizvodnje i inzistira na preciznosti izrade dijelova

Dentalni implantati Straumann su osteogenetski nadomjesci kao rezultat znanstveno – istraživačkog rada. Izrađuju se po najvišim svjetskim standardima pa upravo zbog toga i osiguravaju pouzdanost zahvata i dugovječnost finalnog rada. Implantati i nadogradnje dizajnirani su za jednostavnu primjenu kod svih kirurško-protetskih rješenja, pa tako i u slučaju koncepta All-on-4.

Zubni implantati Straumann/Neodent izrađuju se od pročišćenog titana, biokompatibilnog materijala koji ne izaziva alergijske reakcije te je odličan materijal za oseointegraciju implantata s okolnom kosti.

Kao odgovoran proizvođač koji stoji iza svog proizvoda, Straumann nudi doživotno jamstvo na svoje implantate – isključivo u slučaju mehaničkog oštećenja. Stoga, i Poliklinika Pavlović daje doživotno jamstvo na eventualna mehanička oštećenja, dok za odbacivanje implantata u slučaju loše oralne higijene, neadekvatnog pridržavanja naših uputa o korištenju protetskog rada i pravilnoj higijeni ili zbog bolesti pacijenta, jamstvo ne vrijedi.

Besplatan pregled za fiksni most na 4 implantata u Poliklinici Pavlović

Posjetite nas na besplatnom prvom pregledu kako bismo vam potvrdili jeste li kandidat ili kandidatkinja za ovaj zahvat.